Sărbătoarea Marii Uniri - Casa de Cultura Sulina

Casa de Cultură Sulina
Timbru Casa de Cultură Sulina
Du-te la conținut

Sărbătoarea Marii Uniri

Evenimente > Spectacole aniversare
Sărbătoarea Marii Uniri  1918 - 2019
 Ziua Națională a României a fost sărbătorită în cadrul unui spectacol dedicat acestui eveniment politic de mare importanță pentru țara noastră - „Marea Unire“, eveniment ce a avut loc la 1 decembrie 1918 și de la care au trecut 101 ani.
 Primăria orașului Sulina și Casa de Cultură Sulina au organizat această întâlnire la sediul bibliotecii orășenești „Jean Bart“ din Sulina, oferind participanților bucuria de a se întâlni cu mai micii și mai marii artiști amatori ai localității, aceștia prezentând o serie de momente cultural-artistice menite să marcheze acestă zi a calendarului încărcată de semnificații.
 Imaginile de mai jos surprind câteva din momentele dedicate sărbătoririi acestui eveniment.
- - // - -
Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri  1918 - 2018
 Anul 2018 a fost dedicat comemorării celor 100 de ani ce au trecut de la un eveniment politic de mare importanță, eveniment ce a avut loc la 1 decembrie 1918. Este vorba despre desăvârșirea statului național român, proces îndelung ce s-a realizat prin unirea etapizată a provinciilor românești cu România.
 În acest context, Primăria orașului Sulina și Casa de Cultură Sulina au organizat o serie de manifestări dedicate acestui eveniment pentru a marca efortul susținut al românilor de a rămâne uniți de-a lungul timpului.
  
Programul manifestărilor dedicate „Marii Uniri“ 1918 - 2018
  
Data: 29 noiembrie 2018
Locația: Biblioteca Orășenească „Jean Bart“ - Sulina
Ora 10:00
- „România Centenar“ - defilare, expunere, prezentare expoziții, micro spectacol. Realizează Liceul „Jean Bart“ - Sulina și Biblioteca Orășenească „Jean Bart“ - Sulina.
Ora 12:00
- Deschiderea expoziției de fotografie „Dobrogea, Dunărea, Delta“, realizată de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ -  Tulcea și Biblioteca Orășenească „Jean Bart“ - Sulina;
- Deschiderea expoziției de carte veche și documente „Sulina la 1918“, realizată de colecționarul Gheorghe Comârzan și Biblioteca Orășenească „Jean Bart“ - Sulina.
Ora 12:30 - Cupa la șah - „România Centenar“ - concurs simultan realizat între elevii Liceului „Jean Bart“ -  Sulina și profesorul Octav Postolache, campion la șah.
  
Data: 1 decembrie 2018
Locația: Casa de Cultură Sulina
Ora 11:00
- Spectacol aniversar dedicat „Marii Uniri“, intitulat „Fii mândru că ești român“
Programul spectacolului aniversar va începe cu intonarea Imnului național și va avea ca protagoniști următoarele grupuri și interpreți:
  Grupul „Piticii“ - dansuri populare;
  Grupul „Fluturașii“ - dansuri populare;
  Mălina Maxim - muzică folk „Treceți batalioane române Carpații“ și „Punctul pe I“;
  Grupul „Zviozdocica“ - Comunitatea Rușilor Lipoveni;
  Florentina Dunaev - muzică populară și muzică folk;
  Grupul „Veselia“ - dansuri populare;
  Grupul „Ciaika“ - Comunitatea Rușilor Lipoveni;
Grupul „Cununița“ - suite de dansuri populare;
Ansamblul „Dobrogeanca“ - suite de dansuri populare.
 Imaginile de mai jos au fost surprinse pe parcursul spectacolului dedicat acestei sărbători.
Înapoi la cuprins