Sărbătoarea scrumbiei - Casa de Cultura Sulina

Casa de Cultură Sulina
Timbru Casa de Cultură Sulina
Du-te la conținut

Sărbătoarea scrumbiei

Evenimente > Festivaluri
Sărbătoarea scrumbiei albastre - 2019
   Sărbătoarea are ca  scop realizarea unei întâlniri a locuitorilor cu muzica, dansul și gastronomia tradițională, reunite într-un cadru organizat, principalul sărbătorit fiind scrumbia de Dunăre, cea a cărei sosire marchează primăvara în fiecare an.

   Programul acestei manifestări cuprinde în deschidere o slujbă religioasă, după care scena sărbătorii găzduiește evoluția mai multor grupuri de dansatori și interpreți vocali.
Imagini de la cea de-a treia ediție a „Sărbătorii scrumbiei albastre“ - 2019
  Fiecare dintre aceste formații au în componență artiști amatori, dar și bucătari cu experiență ce bucură asistența auditiv, vizual și... olfactiv cu programele prezentate pe scena sărbătorii și produsele cu specific tradițional oferite publicului spre degustare. Acesta este momentul în care grătarele de scrumbie sfârâie, iar fumul îmbietor gâdilă nările participanților, stârnind poftele ce vor fi satisfăcute de oferta gastronomică expusă pe standurile de prezentare.
Imagini de la cea de-a doua ediție a „Sărbătorii scrumbiei albastre“ - 2018
  „Sărbătoarea scrumbiei albastre“ este și un prilej de a puncta importanța economică a unei ocupații tradiționale, cea a pescuitului, cu accent pe specificul pescuitului de scrumbie desfășurat pe perioada periplului acesteia prin acest areal ce împletește specificul maritim cu cel fluvial.
  Este o frumoasă sărbătoare a primăverii, dedicată prezenței scrumbiei în apele ce ne înconjoară, a împletirii tradițiilor legate de acest eveniment anual cu nevoia creșterii responsabilității față de mediul care, iată, ne oferă atât hrană... cât și numeroase ocazii de a-l sărbători.
Imagini de la prima ediție a „Sărbătorii scrumbiei albastre“ - 2017
Înapoi la cuprins